divendres, 30 de gener del 2015

El relleu de Carme Forcadell al front de l’ANC

Segons els Estatuts de l’Assemblea Nacional Catalana Carme Forcadell deixarà la presidència de l’entitat el proper mes de maig. 

Ahir vaig llegir al diari AVUI l’article d’opinió d’en Carles Ribera en que exposava el fet de que aquest relleu, tot i ser democràticament molt higiènic, en aquests moments en que els lideratges han de ser molt ferms i estables (la societat necessita més que mai referents), no es produeix en el millor moment per als interessos del moviment sobiranista català.


En aquest sentit, personalment opino que l’ importància rau, no tant en la continuïtat o no de Carme Forcadell (tot i reconèixer el seu decisiu paper durant tot el procés), sinó en la persistència de l’ANC; m’explico: tots em pogut seguir durant aquests mesos la seqüència de fets, i crec que ningú pot negar el fet de que si no ha fracassat ha estat perquè la societat civil amb Òmnium i l’ANC al capdavant ha exercit el lideratge, la unitat, la pressió  i la persistència que el polítics, un cop més, no han estat capaços d’assumir.

Crec que l’ANC ha de ser l’exemple clar d’aquella frase feta que utilitzen tant  presidents i polítics (i que mai compleixen) de que “l’entitat i el projecte han d’estar per sobre de les persones”, en aquests cas l’ANC per la seva necessitat ha d’estar i seguir per sobre de les persones i  pel be col·lectiu.



“El meló de l’ANC” – Carles Ribera – El Punt AVUI  http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/817374.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada