dijous, 16 de juliol del 2015

Imparables

“La combinació final de la llista, independentment de l'ordre, és demolidora”

No es pot negar que la combinació és realment explosiva: un cap de llista, Raül Romeva, que va ser eurodiputat per ICV; les líders de les dues principals entitats sobiranistes, Carme Forcadell i Muriel Casals; els dos principals líders polítics del país, Artur Mas i Oriol Junqueras, i tot plegat sumat amb altres membres de la societat civil (intueixo que tindrem encara alguna altra sorpresa) i amb la presència no només de candidats de CDC i d'ERC sinó també d'ex-PSC i d'ex-UDC.

Això és imparable.


Ara podríem invertir molt de temps a discutir si per arribar aquí hem perdut o no vuit mesos, si a la llista unitària s'hi podia haver arribat abans o si l'ordre havia de ser aquest o si en comptes de l'1, 2, 3, 4 i 5 d'ara havia de ser un 4, 5, 1, 3, 2 o un 2, 3, 4, 5, 1.

I podríem invertir encara més temps a discutir per què la CUP ens ha fallat a darrera hora, i si la decisió d'anar per separat obeeix o no al tacticisme electoral que en algun moment ells criticaven a la resta de formacions. Però no hi perdem més temps. Perquè ja està fet, la combinació és explosiva i demostra que això és imparable, que un país que sap fer coses extraordinàries com aquesta és que és capaç de tot. A 73 dies del 27-S no ens hi entretinguem gaire. O gens. Perquè ara sabem que sí, que les eleccions seran plebiscitàries i que ens podrem comptar. A Mas i a Junqueras els hem d'agrair, i molt, l'evident generositat que han demostrat, més o menys forçats, tant se val, per arribar fins aquí. I a tots nosaltres ens haurien d'agrair la paciència que hem tingut. Perquè ells s'han hagut d'empassar uns quants gripaus, segur, però nosaltres hi hem hagut de posar molta paciència, i en algun moment ens han fet patir més del que ens mereixíem i no els hem engegat a dida de miracle. Però els ho hem de reconèixer: ha valgut la pena, perquè la combinació és explosiva, il·lusionant, engrescadora, excitant, apassionant i tots els adjectius que vostès hi vulguin afegir. I perquè era això el que els demanàvem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada