dimarts, 29 de setembre del 2015

El que a mi m'hauria agradat

A mi m'hauria agradat, després de la victòria indiscutible de l'independentisme d'aquest cap de setmana, que ahir mateix, o avui com a molt estirar, els de Junts pel Sí, a banda de felicitar-se'n, haguessin anunciat que ara hi tornaran, que vist l'èxit de la fórmula electoral JxSí ara també es presentaran a les eleccions espanyoles. Seria un missatge clar que la unitat es conserva intacta. I m'hauria agradat que els de la CUP haguessin sortit a dir, ahir mateix, o avui com a molt estirar, que ja hi ha un acord i que el full de ruta es manté i no s'encallarà en noms. M'hauria agradat que tot això s'anunciés encara que tot plegat fos una mica mentida. Perquè ens hauria traslladat la sensació que això és imparable. 
Però no. Ahir ens vàrem passar el dia sentint càbales sobre si la fórmula de JxSí ha estat un èxit, sobre si el resultat legitima Mas a continuar o no i, ja hi som pel tros, sobre si ara hauríem d'acceptar una proposta sobre fer un referèndum. I tot això tenint en compte que ningú ens l'ha feta, aquesta proposta. Som collonuts. Jo només els demano, als senyors de JxSí i als de la CUP, que, si us plau, ara no facin de tertulians, que de gent que dóna idees i arguments per interpretar negativament els resultats ja en tenim farcides les tertúlies d'aquest país, incloses les de les cadenes públiques. No facin, si us plau, de tertulians. Tinguin alçada de mires i observin el que ha passat. I no ens traslladin altra vegada a episodis anteriors, a cimeres esperpèntiques que ja hem oblidat. 
No els ho perdonarem. Som 1.957.347 i la majoria silenciosa (C's, PSC, PP i UDC) s'ha quedat en 1.708.433. Facin el favor, senyors de CDC, d'ERC i de l'ANC, i deixin-se de collonades. I facin el favor, senyors de la CUP, que en aquest procés no ens sobra ningú, que diumenge no votàvem un govern sinó la independència. No ens sobra ni Mas (farem fora el president que ho ha fet possible i que el TC inhabilitarà d'aquí a res?) ni ens sobren els del sí que hi hagi a Catalunya Sí que es Pot, a Unió o al PSC. No fos cas que ens fessin falta. Facin el favor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada