diumenge, 26 de juny del 2016

Sanders anuncia que votarà Clinton per frenar Trump

L'aspirant demòcrata adverteix que el candidat republicà "seria un desastre" per als Estats Units si fos elegit president

L'aspirant a la candidatura demòcrata a la presidència dels Estats Units Bernie Sanders ha anunciat aquest divendres que en les eleccions del 8 de novembre votarà Hillary Clinton, la seva rival a les primàries i candidata virtual dels demòcrates a la Casa Blanca. En una entrevista a la cadena MSNBC, Sanders  ha argumentat que el seu principal objectiu ara és que una persona com Donald Trump, el candidat republicà, no arribi a ser president. "Trump seria un desastre per a aquest país si fos elegit president. No necessitem algú la pedra angular del qual és la intolerància i que insulta mexicans, llatins o musulmans", ha afegit Sanders.


En una entrevista posterior a la CNN, el senador demòcrata ha matisat les seves anteriors declaracions i ha dit que "amb tota probabilitat" votarà per Clinton, però ha deixat clar que seguirà pressionant perquè els demòcrates treballin en mesures que beneficiïn els treballadors. "Això no és un partit de bàsquet en què un guanya i l'altre perd. Seguirem lluitant per una transformació de la política nord-americana", ha dit l'aspirant demòcrata i veterà senador de Vermont, de 74 anys.

Sanders ha realitzat una gesta històrica en aconseguir milions de vots i posar a Clinton contra les cordes en nombrosos estats en el procés de primàries d'un partit en què mai ha militat. Potser per això es mostra confiat que Clinton, que serà confirmada com a candidata presidencial demòcrata a la convenció de juliol, adopti algunes de les seves propostes, com educació superior gratuïta i pública o sanitat universal i pública, a l'estil europeu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada