dimecres, 13 de juliol del 2016

El PP torna a apujar els impostos

Els ministres de Finances de la Unió Europea (Ecofin) van aprovar ahir l'inici del procediment de sanció a Espanya per haver superat el límit del dèficit. La sanció, en el pitjor dels casos, pot arribar als 2.000 milions d'euros. A més, hi pot haver una congelació dels fons estructurals del 2017. El govern espanyol en funcions, ignorant les pressions i el poder d'Alemanya, confia que tal multa no se substanciarà o que només serà simbòlica. Espanya, al·lega el govern popular, s'ha esforçat per reduir el dèficit, encara que Cristóbal Montoro transmeti a les autonomies el missatge contrari.


Per demostrar el seu compromís amb la reducció del dèficit, el mateix govern espanyol va anunciar ahir que aconseguirà 6.000 milions més amb l'impost a les empreses. Ho farà a través d'un subterfugi comptable que permetrà als turiferaris del PP afirmar que aquest partit no apuja impostos. Fet i fet, les empreses hauran d'aportar aquesta quantitat a la reducció del dèficit. No es tenen en compte els efectes que tal pujada tributària pugui tenir en la generació de llocs de treball i en les inversions. Aquestes variables només interessen quan es poden associar, encara que sigui falsament, al procés democràtic de la independència. S'haurà de veure, a més, si aquesta serà l'única pujada d'impostos o el PP encara n'aplicarà més.


És clar que perquè tal augment d'impostos tingui efecte caldrà que el PP governi. Si això succeeix, s'intensificaran les pressions recentralitzadores, ja que s'atribuirà la responsabilitat de les pressions de Brussel·les a uns territoris concrets. Que Catalunya hagi fet grans sacrificis no hi comptarà perquè contradiu la política del PP, que té com a objectiu últim unificar l'Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada