dimarts, 12 de juliol del 2016

Sanders ratifica Clinton com a candidata demòcrata a la Casa Blanca

  • El senador i precandidat a les presidencials expressa el seu suport a l'exsecretària d'Estat després de pressionar amb força perquè el seu programa tingui més contingut social
  • Els fins ara rivals a les primàries celebren el seu primer acte electoral conjunt

El senador i aspirant demòcrata a la presidència Bernie Sanders ha reconegut aquest dimarts la victòria a les primàries de la seva rival, Hillary Clinton.

“Hillary Clinton ha guanyat el procés de nominació demòcrata i faré tot el que calgui per garantir que ella sigui la pròxima presidenta dels Estats Units”, ha dit Sanders en el primer acte electoral conjunt al costat de l'exsecretària d'Estat a Nou Hampshire, al nord-est del país.


Davant un nodrit grup de seguidors seus i de Clinton, Sanders ha afirmat que la seva fins ara rival és “sens cap mena de dubte la millor candidata” per arribar a la Casa Blanca.

“Hillary Clinton entén que hem d'arreglar una economia que és injusta i que afavoreix a l'1% [més ric] de la piràmide. Hillary Clinton entén que la gent que treballa 40 hores a la setmana no ha de viure en la pobresa”, ha subratllat. “Ella sap que quan més guanyen els rics, la classe mitjana s'empobreix més”, ha reblat.

Sanders, que ha reiterat la seva crida a lluitar per la “revolució política” –un dels seus grans lemes en la campanya electoral–, ha assegurat que Clinton també entén que “hem de treballar amb altres països del món per sortir d'un sistema basat en l'energia fòssil i tenir un sistema d'energia sostenible”.

El senador ha assenyalat que les eleccions presidencials del proper 8 de novembre “no van sobre Hillary Clinton, Donald Trump” o ell mateix, sinó sobre “les necessitats dels nord-americans”.

En un llarg discurs, durant el qual Clinton ha assentit les propostes del senador, Sanders ha insistit en la universalitat de l'accés a la sanitat i oferir als joves un accés universitari sense haver d'endeutar el seu futur.

“Aquesta elecció és sobre el lideratge que necessitem per aprovar una reforma migratòria integral i arreglar un sistema migratori que està trencat.

També ha advertit que el proper president del país serà qui esculli els membres del Tribunal Suprem, que ara té un membre menys pel bloqueig del Senat.


El passat 7 de juny, Clinton va aconseguir els 2.383 delegats necessaris per proclamar-se candidata en la convenció demòcrata. Tot i així, Sanders no va abandonar la cursa i s'ha resistit durant més d'un mes a donar el seu suport a la virtual presidenciable demòcrata per pressionar-la perquè el programa del partit tingui més contingut social. Amb l'anunci del seu suport el senador posa fi al procés de primàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada